Cam toata lumea cunoaste faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, insa, cat de mult tin cont de recomandarile specialistilor in nutritie oamenii de afaceri deosebit de ocupati?

Pentru Radu Georgescu, presedintele Gecad, grup care detine mai multe companii in IT, micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei, pe care o ia, de obicei, cu familia.

"Imi fac timp in fiecare dimineata pentru micul dejun. Cateodata, se intampla sa am programat si cate un breakfast in oras, la o intalnire cu un partener de afaceri sau cu cineva cunoscut", spune el.

Prima masa a zilei nu tine de un regim prescris de un nutritionist, spune Georgescu. De obicei, micul dejun este destul de consistent, intrucat managerul vrea sa previna situatiile in care are parte de un «pranz intarziat».

Dimineata, acesta mananca fie o "omleta insotita de o salata, fie cereale cu lapte sau, de ce nu, mancare gatita".

Mihai Matyas, cel care conduce de aproape un an operatiunile La Fantana, liderul pietei de distributie si imbuteliere de apa naturala in sistem watercooler, spune ca micul dejun este suplinit de o cafea, servita in timp ce urmareste stirile la televizor si isi organizeaza agenda zilei.

Pavlina Marinova
, directorul general al Oriflame Romania, ia un mic dejun sumar, alcatuit dintr-un shake Oriflame, care ii asigura nutrientii de care are nevoie, o cafea si multa apa.

Omul de afaceri Dan Ioan Popp, care controleaza dezvoltatorul Impact, mananca un mar sau bea un suc de fructe la micul dejun. La serviciu, acesta prefera fructele, precum mere, pere, prune, gutui, capsuni, banane, portocale sau mandarine. De cele mai multe ori, el adauga primei mese a zilei si iaurt si biscuiti cu fructe uscate. In plus, acesta bea si o cafea.

Primul lucru pe care il face actualul sef al producatorului de materiale de constructii Holcim Romania, Marcus Wirth, dupa ce s-a trezit, este sa-si prepare un litru de ceai. La micul dejun, el consuma fructe, iaurt si musli si bea jumatate de litru de ceai. Markus Wirth isi incheie in aprilie mandatul de CEO al subisidiarei locale Holcim si ii cedeaza locul lui Daniel Bach, cel care decis sa vina in Romania dupa ce a aflat ca businessul autohton este considerat "perla din Estul Europei" de catre grupul elvetian.

Citeste si:
Cum pot managerii să iasă în evidență prin respectarea etichetei în...
Cum pot managerii să iasă în...

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.