Romania reprezinta o tara care, datorita pozitionarii geografice si a costului redus al fortei de munca, poate atrage investitii straine directe, mai ales pe segmentul productiei, considera laureatul premiului Nobel pentru economie, Nouriel Roubini, cel care a prezis recesiunea mondiala.
Profesorul de la Universitatea din New York considera ca mediul international isi manifesta sprijinul financiar pentru Romania si apreciaza eforturile acesteia, scrie Realitatea.net.


In tipul crizei economice globale, Romania - ca multe state din centrul si estul Europei - s-a confruntat cu serioase provocari de ordin economic si financiar: cresterea deficitului bugetar, a deficitului de cont curent, monede supraevaluate.

Statul roman (ca si Lituania, Ungaria si alte state din centrul si estul Europei implicate intr-un program FMI) s-a aflat sub o puternica presiune financiara si a avut nevoie de sprijinul comunitatii internationale. Au existat si omisiuni in acest program, iar capacitatea de a controla indatorarea statului a fost o provocare.


Comunitatea internationala isi manifesta sprijinul financiar pentru Romania si pentru eforturile acesteia. Astfel, isi poate sustine singura economia. Desigur, trebuie sa isi echilibreze fiscalitatea, aceasta fiind cu adevarat o provocare pentru Romania si pentru alte state din centrul si estul Europei“, a comentat Roubini despre Romania, citat de capital.ro.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.