Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost decorat, vineri seara, la sediul ambasadei Frantei, cu Legiunea de Onoare, ocazie cu care le-a povestit politicienilor, rudelor, colegilor si diplomatilor prezenti despre copilaria sa, carti preferate, piese de teatru, dar si despre asemanarea dintre vin si politica monetara.

"Daca am inteles bine, inalta distinctie este acordata nu doar pentru cariera mea in slujba tarii mele, ci si Bancii Nationale a Romaniei, a carei politica monetara a facut ca Romania sa nu se confrunte cu o criza financiara. Va rog sa primiti, domnule ambasador, recunostinta mea si a echipei Bancii Centrale a Romaniei pentru aceste aprecieri", a spus Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR a fost insotit, la ceremonie, de numerosi colegi din BNR si din diverse banci, oameni politici si oameni de cultura. Au fost prezenti, printre altii, Adrian Vasilescu, Daniel Daianu, Lucian Croitoru, Florin Georgescu, Bogdan Olteanu, Radu Vasile, Ioan Mircea Pascu, Teodor Melescanu, Ion Caramitru, Radu Beligan, Horia Roman Patapievici, Ilie Nastase, Guy Puupet, Dinu Marin, Mariana Nicolescu, Sorin Popa si Nicolae Danila, scrie Mediafax.

De asemenea, Isarescu a fost insotit de membrii familiei, de care a fost nedespartit in timpul ceremoniei. El s-a lasat fotografiat pentru presa minute in sir alaturi de copiii sai – Lacramioara si Costin, veniti impreuna cu partenerii lor – si de sora lui, Verona Croitoru.

  • Amintiri din copilarie

De altfel, trimiterile la familie, dar si la influenta franceza asupra acesteia, au fost frecvente in declaratiile lui Isarescu: "In familia mea, din zona Valcei, Franta era ades prezenta. Nu pot uita povestirile bunicului, veteran de la Marasesti, purtand cu mandrie o mustata a la Napoleon al III-lea, si care, fascinat de figura generalului Berthelot, ii evoca contributia la refacerea armatei romane in timpul Primului Razboi Mondial. Tot asa cum nu pot uita ca pe noptiera tatalui meu era mereu Le Petit Larousse, editie 1936, cu foita, tom pe care il deschideam mereu cu respect si care ma introducea in alta lume decat cea pe care o vedeam eu in Romania anilor '50".
Citeste si:
Români care nu duc grija scumpirilor. Au pensii mai mari decât...
Români care nu duc grija...

Guvernatorul s-a referit apoi la copilaria sa, vorbind despre cartile lui Alexandre Dumas, Jules Verne, Victor Hugo si filmele vazute la cinematograf cu Gerard Philipe, Jean Marais, Fernandel sau Bourvil.

N-a lipsit din amintirile guvernatorului piesa "Rinocerii" a lui Ionescu, jucata la Bucuresti de Radu Beligan in 1968. "O reprezentatie ce nu poate fi uitata", a spus Isarescu, urmarit din multime de insusi Beligan.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.