Scaderea puternica a leului petrecuta in sedinta de tranzactionare de ieri nu ingrijoreaza Banca Nationala, fiind considerata o variatie provocata exclusiv de perioada de Sarbatori.
Cursul dolarului la BNR a urcat ieri cu 515 lei, la 29.120 de lei, iar euro a castigat 678 de lei, fiind cotat la 39.399 de lei. "Au fost foarte putine tranzactii. O zi mai linistita pentru piata. Aceasta este unica explicatie pentru aprecierea valutelor", a explicat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Oficialul bancii centrale crede ca aceste variatii se vor calma in urmatoarele doua - trei zile. El a precizat ca BNR detine previziuni in acest sens, dar nu le poate face publice.
Intre timp, pe piata internationala, moneda americana isi continua declinul.
Dolarul a scazut, ieri, pana la un nou minim istoric fata de moneda unica europeana, de 1,3555 unitati pentru un euro, pe baza convingerii investitorilor ca politicienii din zona euro nu vor interveni pentru a stopa avansul acestei devize.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.