Gigantul internet Google a anuntat ca este dispus sa plateasca un premiu de 20.000 de dolari primei persoane care va reusi sa gaseasca un punct slab browserului Chrome.
Potrivit Computerworld, cesta este cel mai mare premiu oferit vreodata de o companie in cadrul concursului Pwn2Own, care se va desfasura in Vancouver, prin care programatorii sunt invitati sa "sparga" un program.

Gigantul american Google isi face astfel debutul la conferinta devenita traditionala de la Vancouver. Concursul are loc in perioada 9-11 Martie 2011. Aceasta este prima editia la care marile companii IT ofera premii in bani concurentilor.

Printre alte programe pentru spargerea carora se ofera premii sunt IE, Firefox si Safari pentru care se promite un premiu de 15.000 de dolari si un laptop CR-48 Chrome OS. Regulile concursului Pwn2Own au fost postate pe blogul companiei.


Premiile sunt cu 5.000 de dolari mai mari decat cele oferite anul trecut si de trei ori mai mari decat cele oferite in 2009. “Sumele investite in premii se ridica anul acesta la 125.000 de dolari”, a declarat Aaron Portnoy, managerul companiei HP Tipping Point, companie care este sponsorul principal al concursului Pwn2Own.

Google se lauda ca ca browserul pe care il detine, Chrome, este singurul care isi izoleaza procesele de cele ale sistemului de operare. In acest fel, nu permite codurilor de tip malware sa paraseasca aplicatia si sa devina o poarta de intrare pentru hacking.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.