Fondul Monetar International (FMI) a acordat Romaniei o noua derogare privind arieratele, Guvernul ratand tinta stabilita in aceasta privinta cu institutia financiara la fiecare evaluare de la inceputul acordului actual, in primavara anului trecut.

"In completarea evaluarii, Consiliul Director al FMI a aprobat si cererea de derogare de la tinta privind arieratele de la finele lunii decembrie, dar si o derogare de disponibilitate a datelor pentru sfarsitul lunii decembrie privind criteriile de performanta legate de deficitul bugetar, garantiile guvernamentale si tinta privind inflatia", se arata intr-un comunicat al Fondului.

Practic, pentru finele lunii decembrie respectivele date nu erau finale, astfel ca nu au putut fi luate in considerare pentru aceasta evaluare, urmand sa fie analizate cel mai probabil in cadrul misiunii FMI care vine la Bucuresti pe 25 ianuarie.

"Implementarea politicilor in cadrul acordului a ramas puternica, dar cu toate acestea procesul de eliminare a arieratelor a fost mai lent decat se anticipa. Autoritatile au adoptat masuri structurale importante, cum ar fi reforma pensiilor, a salariilor publice si adoptarea unui buget prudent pe 2011", a declarat in comunicat John Lipsky, first deputy managing director FMI.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.