Ultimul deceniu a fost bogat in evenimente pentru piata luxului din Romania, o perioada in care acest segment a prins contur prin lansarea unor nume mari in industria hoteliera si cea a modei. Nu au lipsit insa nici lectiile mai putin placute ale crizei sau falimentele cauzate de un management deficitar.
  • 2000 - Inagurarea hotelului Marriott
Unul dintre cele mai importante evenimente din ultimul deceniu pe piata luxului a fost inagurarea Marriott in anul 2000, hotelul cu cea mai mare galerie comerciala, considera Oliver Petcu, managing director CPP Luxury Industry Management Consultants. Mai mult decat atat, unitatea avea sa devina JW Marriott, linia de lux a lantului Marriott, primul JW Marriott din Europa.
  • 2007 - Deschiderea magazinului Rolex
Tot in cadrul hotelului JW Marriott, in anul 2007 avea loc un alt eveniment marcant pentru industria luxului: magazinul Rolex era deschis in cadrul galeriei Marriott, primul magazin monobrand al unei marci de ceasuri de lux din Romania.
  • 2008 - Louis Vuitton intra pe piata din Romania
Un alt moment important pentru industria luxului din Romania il reprezinta deschiderea magazinului Louis Vuitton - primul magazin de lux realizat prin investitie proprie de catre un brand international de lux in Romania. In opinia lui Oliver Petcu, aceasta lansarea a fost o recunoastere a maturitatii pietei.
  • 2010 - Lansarea Indexului Artmark: Un barometru al pietei investitiilor in arta
Piata de arta din Romania se caracterizeaza printr-un randament anual mediu de 27%, in ultimii 15 ani, mai mare decat cel al investitiilor in aur, terenuri sau valori mobiliare. Cu toate acestea, tara noastra a fost pana in 2010 singura din Europa care nu punea la dispozitia potentialilor investitori o radiografie completa a tranzactiilor publice, a randamentelor anuale si a cotelor fiecarui artist.

Citeste integral cele mai importante momente care au marcat piata luxului in ultimul deceniu pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.