Grupul german de comert Metro poarta discutii exclusive pentru vanzarea diviziei sale de magazine de tip "do-it-yourself" Praktiker cu fondul britanic de investitii Permira, au declarat surse financiare, citate de Reuters. Recent, surse apropiate discutiilor au relatat Reuters ca grupul german poarta negocieri cu Permira, pentru ca in cursul zilei de miercuri Metro sa infirme zvonurile potrivit carora ar putea inainta o oferta pentru preluarea grupului britanic de retail Kingfisher, dar nu a dorit sa comenteze informatiile referitoare la o posibila preluare a Praktiker de catre compania britanica. "Metro a garantat Permira exclusivitatea discutiilor", au afirmat sursele financiare, fara a oferi detalii suplimentare. La randul lor, reprezentantii Metro si cei ai Permira nu au dorit sa comenteze.

La jumatatea acestui an, Metro - a treia mare companie de comert din lume dupa valoarea vanzarilor - a anuntat ca ia in considerare mai multe variante pentru viitorul diviziei Praktiker, printre care si vanzarea.

Compania germana Praktiker, specializata in magazine de tip "do-it-yourself", este prezenta si in Romania, unde opereaza noua unitati. Grupul intentioneaza sa mai deschida in acest an alte doua - la Craiova, precum si inca una intr-o locatie care nu a fost stabilita. In 2004, cele sapte magazine functionale pe perioada celor 12 luni au generat vanzari de peste 63 de milioane de euro, in crestere cu 45 de milioane de euro fata de 2003. Pentru acest an se preconizeaza un avans cu inca aproximativ 60 de milioane de euro. Praktiker comercializeaza peste 40.000 de articole pentru casa si gradina, de la sanitare pana la materiale de con-structii, decoratiuni interioare, masini-unelte, electrice, vopseluri si adezivi, mobila si produse din lemn pana la articole pentru gra-dina si camping.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.