Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, a fost si anul acesta in atentia presei. A criticat guvernarea, Banca Nationala si a declarat razboi marilor retele de magazine. Cum a aratat anul 2010 pentru patronul Adevarul Holding, aflati din retrospectiva urmatoare.

  • Anul a debutat cu vesti bune pentru omul de afaceri: proprietatile sale din Germania si-au sporit valoarea dupa un an si jumatate de scaderi pe fondul crizei economice. Astfel, valoarea fondului german de investitii Rutley European Property Limited, controlat de Dinu Patriciu prin intermediul companiei Black Sea Global Properties Limited, a crescut usor in a doua jumatate a lui 2009.

La sfarsitul lui 2009, portofoliul detinut de Rutley European Property Limited, care include proprietati in Germania, Polonia, Suedia, Belgia, Olanda si Franta, valora peste jumatate de miliard de euro.

  • In februarie, Dinu Patriciu a pregatit terenul pentru noi investitii in imobiliare. Sub un nou nume, cel de DP Property Europe Limited, fostul fondul german Rutley European Property Limited urma sa primeasca noi directii in dezvoltarea strategiei de investitii, alaturi de o mai mare viteza de aprobare a tranzactiilor.
Compania lui Patriciu, Black Sea Global Properties Limited, detinea la momentul respectiv 73,55% din actiunile Rutley. Fondul german a fost preluat de omul de afaceri in 2009, achizitia fiind menita sa puna bazele unei companii imobiliare pan-europene.

  • In martie, Dinu Patriciu a anuntat ca Adevarul Holding va face parte dintr-o corporatie internationala care va avea ca scop “achizitiile de media si dezvoltarea in continuare a afacerilor de media in plan international”. Compania cu pricina, denumita East European Media, urma sa preia toate investitiile din media ale omului de afaceri.

Peter Imre, care in aprilie avea sa devina directorul general al trustului de presa Adevarul Holding, in locul lui Razvan Corneteanu, declara ca East European Media va ingloba toate investitiile in media de la momentul respectiv si ca va da posibilitatea unei deschideri internationale in acest sector.

Cum au fost celelalte noua luni din 2010 pentru Dinu Patriciu afla de pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.