Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va plati despagubiri totale de 119 milioane de lei pentru exproprieri necesare constructiei soselelor de centura din Alexandria si Sacuieni, precum si pentru modernizarea DN 1H Zalau-Alesd, pe o distanta de 70 de kilometri.

Cea mai mare parte a sumei, de 63 milioane de lei, va fi directionata catre exproprierile necesare constructiei centurii Alexandria, in lungime de 13,3 kilometri, corespunzatoare unei suprafete de 361.000 metri patrati.

Proiectul are o valoare de aproximativ 210 milioane de lei, iar contractul vizeaza si asistenta tehnica si juridica, precum si achizitiile din cadrul proiectului, transmite MEDIAFAX.

Pentru modernizarea DN 1H Zalau-Alesd, (judetele Salaj, respectiv Bihor) valoarea exproprierilor este de 50,15 milioane de lei aferenta unei suprafete totale de 210.650 metri patrati.

CNADNR a semnat in februarie un contract de finantare europeana de 488,071 milioane de lei in vederea modernizarii drumului, din care 287,8 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila de la Comisia Europeana.

Totodata, pentru constructia centurii Sacuieni, judetul Bihor, in lungime de 7,6 kilometri, MTI va plati despagubiri de 5,84 milioane de lei, aferente unei suprafete totale de 161.400 metri patrati.

Constructia are un cost estimativ de 44,4 milioane lei si o perioada de implementare de 48 de luni (din care 24 luni perioada de garantie).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.