Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, apreciaza ca euro este o moneda "credibila", care nu se confrunta cu o criza, transmite AFP.

"Nu exista o criza a monedei euro. Cred ca trebuie sa se vada ca avem o moneda care este credibila. Exista probleme de instabilitate financiara cauzate de o criza bugetara in anumite tari europene", a afirmat Trichet pentru RTL, conform MEDIAFAX.

BCE a anuntat joi ca mentine dobanda de politica monetara la minimul record de 1%. Banca va continua sa puna la dispozitia bancilor lichiditati nelimitate si sa cumpere obligatiuni suverane, desi nu s-a angajat sa intensifice aceste achizitii. Astfel, BCE va acorda in continuare lichiditati pe termen de trei luni, in ianuarie, februarie si martie 2011.

"Consideram ca am facut ceea ce este necesar pentru a oferi cetatenilor preturi stabile, obligatie care intra in mandatul nostru", a spus Trichet.

Bursele europene si cele americane au raspuns favorabil masurilor anuntate de BCE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.