Hewlett Packard (HP) intentioneaza sa angajeze anul viitor 600 de oameni la centrul de servicii Global eBusiness Operations (GeBOC) din Bucuresti, cifra similara cu cea din 2010, a declarat, joi, directorul general al centrului GeBOC, Alexander Weigl.

"Vrem cresteri similare si pentru anul viitor (600 angajati - n.r.). Limbile straine vor fi o cerinta obligatorie la angajare", a explicat Weigl, conform MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor companiei, in general sunt cautati absolventi ai facultatilor de limbi straine, dar si de studii economice.

"Romania e o piata interesanta din acest punct de vedere, dar din pacate avem o scadere a calitatii candidatilor. Cei care se prezinta pentru un job sunt mai putin pregatiti la iesirea din facultati decat in anii anteriori
", a adaugat Wiegl.

Centrul GeBOC avea la sfarsitul lunii octombrie 2.500 de angajati, iar media de varsta din companie este de 26 de ani.

GeBOC deruleaza in prezent un proiect prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013 pentru perfectionarea angajatilor in utilizarea unei limbi straine. In program sunt inclusi 21 de angajati care asigura suport pentru clientii interni si externi.

Proiectul este cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013 si are o valoare de 360.000 euro.

Centrul deruleaza multiple activitati de relationare cu clientul sau cu partenerii, activitati administrative si logistice, activitati de suport creditare si colectare a debitelor si activitati de suport a vanzarilor in 22 de limbi straine.

Activitatea GeBOC este structurata in cinci divizii, respectiv Global Business Services, Imaging and Printing Group, Personal Systems Group, Technology Solutions Group si Finance.

Filiala din Romania a grupului american HP, cel mai mare producator de echipamente IT la nivel international, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 201,7 milioane lei si un profit brut de 50,2 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.