Pentru sase zile, Romexpo a devenit cartierul general al celor mai recente performante din industria romaneasca si mondiala, o data cu startul dat ieri Targului Tehnic International Bucuresti - TIB 2005. In acest an, gradul de internationalizare a depasit nivelul de 46%, ceea ce constituie un lucru extraordinar pentru orice targ international.

Concomitent cu aceasta manifestare expozitionala traditionala a Romaniei se desfasoara alte trei manifestari distincte care, impreuna cu TIB-ul, reprezinta tot atatea abordari ale valentelor unui singur domeniu de activitate: industria. Este vorba despre Expo Petro Gas, expozitie internationala specializata pentru instalatii, echipamente si tehnologii de prelucrare si procesare a petrolului si gazelor naturale, a expozitiei de inventii INVENTIKA si a Salonului Cercetarii.

Editia din acest an a Targului Tehnic International Bucuresti Ð TIB 2005 Ð a luat startul ieri si, pentru sase zile, Romexpo a devenit cartierul general al celor mai recente performante din industria romaneasca si mondiala. Fata de anul trecut, atat numarul participantilor, cat si suprafata de expunere au crescut cu aproape 15%, fiind vorba despre aproape 1.200 de firme din 28 de tari, care expun pe o suprafata de 47.000 mp. Dar cu adevarat de remarcat este gradul de internationalizare, care a depasit nivelul de 46%, ceea ce constituie un lucru extraordinar pentru orice targ international.

"Constatam un interes din ce in ce mai mare pentru economia romaneasca, confirmat si de numarul impresionant de prezente straine cu pavilion national: Cehia, Germania, Serbia-Muntenegru, Slovacia, Slovenia si Ungaria", a aratat George Cojocaru, presedinte si director general al Romexpo. De remarcat in acest sens este si faptul ca, dupa multi ani, a revenit si Franta - cu participare colectiva, alaturi de participarile organizate de Japonia si Polonia.

In ceea ce priveste sfera exponatelor s-a inregistrat un salt absolut spectaculos al participarii industriei constructiilor de masini, si aceasta dupa ce aceeasi ramura a fost cea mai reprezentativa si la editia de anul trecut a TIB.

Concomitent cu aceasta manifestare expozitionala traditionala a Romaniei se desfasoara alte trei manifestari distincte care, impreuna cu TIB-ul, reprezinta tot atatea abordari ale valentelor unui singur domeniu de activitate: industria. Este vorba despre Expo Petro Gas, expozitie internationala specializata pentru instalatii, echipamente si tehnologii de prelucrare si procesare a petrolului si a gazelor naturale, despre expozitia de inventii INVENTIKA si despre Salonul Cercetarii.

Un element de noutate absoluta pentru aceasta manifestare il constituie organizarea unui eveniment de referinta pentru specialistii din petrol si gaze Ð conferinta internationala PetroGasTech, eveniment ce va conduce la ridicarea nivelului calitativ al targului, dupa modelul celor internationale de anvergura.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.