Guvernul actual are din nou in vedere cresterea impozitului pe dividende, de la 10 la 16 la suta, dupa ce la inceputul acestui an a fost majorat de la 5 la 10 la suta.

Masura ar urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2006, dar are in vedere rezultatele financiare ale anului 2005. Ca si la inceputul acestui an, patronatele sustin ca o astfel de abordare inseamna aplicarea retroactiva a legii. Maria Grapini, sefa patronatului din industria textila - FEPAIUS, apreciaza ca este "cel mai negativ lucru pe care l-am aflat la Snagov de la un guvern liberal, aplicarea retroactiva a legilor". "Noi consideram ca acest lucru, care este total neconstitutional, sa fie eliminat din actul de guvernare, am sperat ca odata cu venirea acestui guvern nu se va mai aplica. Iata, aflu ca pentru 2006 impozitul pe dividende va creste de la 10 la 16 la suta, dar va fi aplicat la rezultatele anului 2005, ceea ce este aberant, incoerent si, spunem noi, neconstitutional", ne-a declarat d-na Grapini.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.