Suplimentul “Top 50 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi” va aparea in 29 septembrie si se va distribui numai impreuna cu revista Capital. Pentru prima data in Romania, veti putea citi din numarul urmator al revistei Capital un top al celor mai bune companii pentru care sa lucrezi.

La baza clasamentului a stat un studiu profesionist care a reusit sa surprinda cat mai multe aspecte referitoare la satisfactia angajatilor cu functii medii de conducere vizavi de companiile unde lucreaza. Clasamentul a fost efectuat cu ajutorul specialistilor de la cel mai mare institut de cercetare a pietei - GfK - in functie de gradul de multumire a angajatilor fata de urmatoarele aspecte: conditiile de munca oferite de companie, pachetul salarial si avantajele salariale, calitatea colaborarii in companie, conditiile de recreere si dezvoltare profesionala.

La aceasta competitie au fost invitate sa participe 260 de companii, cele mai importante din Romania din punctul de vedere al cifrei de afaceri si al numarului de angajati, din 12 domenii. Au acceptat sa participe in cadrul studiului nostru doar 114 companii, ce detin impreuna peste 60.000 de angajati, din care 5.000 se afla in pozitii de middle management. In total, au fost intervievati peste 2.000 de angajati din managementul mediu, cei mai multi dintre ei cu varste cuprinse intre 30 si 39 de ani (52,8% din respondenti). "Top 50 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi" va aparea intr-un tiraj de 75.000 de exemplare si se va distribui numai impreuna cu Revista Capital, ambele la pretul de 1,99 RON, gratuit pentru abonati.

Top 5- cele mai competitive salarii

Oriflame
Salariul oferit de Oriflame angajatilor si managerilor sai este peste media pietei. Chiar si cei care lucreaza in depozit primesc salarii atat de mari, incat i-ar putea face invidiosi pe multi dintre angajatii altor companii, care au terminat o facultate si lucreaza in birouri.

Pfizer
Periodic, Pfizer comanda studii de piata privind evolutia salariilor. La ultimul, realizat de PriceWaterhouseCoopers, compania nu a iesit cu cel mai mare salariu din piata, ci doar peste medie. Din punctul de vedere al pachetului salarial complet, insa, a iesit pe primul loc.

Wrigley Romania
Salariile celor de la Wrigley Romania se situeaza intotdeauna peste media pietei. Permanent, compania apeleaza la studii de piata si la diferite pachete de programe destinate in special salarizarii personalului, la standarde internationale de operare.

Atlassib
Managementul companiei este in permanenta la curent cu privire la evolutia pietei salariilor, incercand astfel sa mentina salariul de baza la un nivel atractiv. De trei ori pe an, la nivelul intregii companii se reevalueaza salariul, in corelatie cu evolutia inflatiei. Cuantumul acestuia poate creste si la nivel individual, daca angajatul a carei activitate este evaluata a avut rezultate remarcabile.

Petromservice
Petromservice are reputatia unei companii care isi remunereaza foarte bine angajatii. La asta se adauga facilitati precum ajutoare financiare pentru evenimente deosebite (nastere, casatorie, deces, pensionare), compensarea unei cote de 50% din pretul platit de salariati pentru copiii care merg la crese, camine, gradinite cu program prelungit, suportarea cheltuielilor de transport pentru salariatii care fac naveta pe o distanta mai mare de 60 de kilometri, indemnizatii de concedii, cadouri, premii pentru realizari deosebite etc.

Conferinta de presa pentru lansare va avea loc marti, 27 septembrie, la Hotel InterContinental, Sala Florentina, ora 11.00.

Metodologia de evaluare

Clasamentul "Top 50 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi" a fost realizat prin agregarea tuturor indicatorilor de satisfactie aferenti raspunsurilor angajatilor intervievati. Interviurile au fost efectuate online pe internet, prin intermediul unui chestionar, ce a continut 41 de criterii de evaluare. Pentru importanta criteriilor s-a folosit o scala de la 1 la 7, unde 1 inseamna "extrem de nemultumit", iar 7, "extrem de multumit". Scorul final al unei companii reprezinta media ponderata intre toti cei 41 de indicatori medii aferenti respectivei companii.

Minitopurile prezente in paginile acestui supliment au fost efectuate pe baza notelor obtinute de fiecare companie, separat pe cele 41 de criterii de evaluare, luand in considerare toate firmele participante la studiu (114), nu numai cele 50 clasate. De aceea, apar si numele unor companii care nu se regasesc in clasamentul mare. Am considerat ca nu ar fi fost corect sa nu le introducem acolo unde le este locul, daca rezultatele studiului pe fiecare indicator in parte indica asa. De exemplu, minitopul alaturat a fost efectuat dupa notele obtinute de companiile participante la criteriul nivelul salariului.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.