In paralel este propusa si reducerea cu pana la 10% a tarifelor la convorbirile interjudetene, internationale si la cele intre reteaua fixa si cele mobile * ANRC va decide asupra solicitarii companiei pana la sfarsitul anului
Compania de telefonie fixa RomTelecom a propus Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) majorarea, in 2005, in medie cu 39,7%, a abonamentelor pentru persoanele fizice, precum si scaderea tarifelor pentru unele convorbiri cu 3,4% pana la 10%. "Propunerea RomTelecom se afla inca in studiu, pana la finele anului vom lua o decizie in acest sens", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, directorul directiei economice a ANRC, Radu Tudorache. Astfel, RomTelecom vizeaza majorarea abonamentului social cu 143.800 lei de la 2,14 euro cu TVA la 5,83 euro, iar a celui fara minute incluse cu 78.400 lei, de la 3,94 euro la 5,95 euro. In acelasi timp, abonamentul cu 35 minute incluse, care costa 4,88 euro, ar urma sa creasca cu 74.000 lei, la 6,78 euro, iar pretul abonamentului cu 50 minute s-ar putea majora cu 69.600 lei, de la 5,83 euro la 7,62 euro.

Compania de telefonie are in prezent 80.000 de abonati la tariful social, dintre care multi se pot regasi pe lista celor 500.000 de familii care vor primi subventii prin serviciul universal. In acelasi timp, operatorul de telefonie intentioneaza sa diminueze cu 10% tarifele pentru apelurile interjudetene, cu 9,1% pentru apelurile internationale si cu 3,4% pentru convorbirile din reteaua fixa catre cele mobile. Radu Tudorache a mentionat ca solicitarea operatorului Telecom de rebalansare a tarifelor este cea de-a treia in ultimul an si jumatate. "Solicitarea RomTelecom este argumentata de influenta costurilor companiei (...) si este insotita de un raport intocmit de o firma de audit, prin care se solicita o majorare a tarifelor la abonamente pentru rentabilizarea capitalului, care sa stimuleze investitiile in infrastructura", a spus Tudorache. Ultima cerere a RomTelecom de a modifica tarifele a fost aprobata de ANRC la sfarsitul lunii aprilie a acestui an.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.