Compania indiana Mahindra&Mahindra a depus cea mai buna oferta pentru achizitia producatorului de tractoare Tractorul Brasov si va continua negocierile in acest sens cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Potrivit unui comunicat al institutiei, in afara de societatea din India, pentru Tractorul a mai depus oferta si societatea romaneasca MYO-O. "Comisia de negociere a aplicat grila de punctaj asupra ofertelor celor doua companii, iar cea mai buna oferta a fost desemnata cea apartinand Mahindra& Mahindra. Astfel, aceasta companie a fost selectata pentru inceperea negocierilor in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare de actiuni", se precizeaza in comunicatul AVAS.

Firma indiana are o gama larga de activitati si produce atat tractoare, cat si automobile. Mahindra&Mahindra va produce in India, in parteneriat cu grupul Renault, modelul Logan. Societate cu capital integral romanesc, MYO-O a fost infiintata in anul 1993 si are ca obiect de activitate comertul cu masini si utilaje agricole. Compania controleaza producatorul de combine agricole Semanatoarea din Bucuresti. Aceasta este a doua incercare de privatizare a societatii din Brasov, dupa ce acordul incheiat in 2003 cu firma italiana Landini nu a fost finalizat, pentru ca investitorul a decis sa nu mai preia uzina.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.