Societatile de leasing subsidiare bancilor au incheiat, in al doilea trimestru, 12.895 de contracte, cu o valoare totala de 393 milioane de euro, a declarat secretarul general al Asociatiei de Leasing Bancar (ALB), Adriana Ahciarliu.

Autovehiculele reprezinta o pondere de 70% din totalul contractelor finantate la nivelul ALB, cu o valoare de 274 milioane de euro. Segmentul de echipamente a ocupat locul al doilea in topul finantarilor, cu 24% (97 milioane de euro), fiind urmate de sectorul imobiliar, cu 6% (22 milioane de euro).

PIATA

Autoturismele au dominat segmentul finantarilor de autovehicule, detinand o pondere de 58%, ceea ce echivaleaza cu o valoare a contractelor de 154 milioane de euro. Clientii societatilor de leasing, membre ALB, au fost cu preponderenta companii (90%), urmate de clienti persoane fizice (6%) si sectorul public (4%). Contractele de leasing s-au incheiat, cel mai frecvent, pe perioade de 2-3 ani sau 3-4 ani.

Categoriile de contracte incheiate pe termene de 4-5 ani si 1-2 ani reprezinta cate 10%, cele pe o perioada de cinci ani sau mai mult - 9% si contractul pe un an de zile - 5%. Piata de leasing va ajunge anul acesta la un total al contractelor in valoare de 1,8 - 2 miliarde de euro, in conditiile in care primul semestru a atins un miliard de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.