Conducerea companiei asteapta 600 de miliarde de lei in acest an
Oltchim Ramnicu Valcea prognozeaza pentru acest an un profit brut de circa 600 miliarde lei (circa 14,8 milioane euro), de 17 ori mai mare decat nivelul de 35 miliarde lei estimat initial, pe fondul punerii in functiune a unor noi instalatii si cresterii pretului titeiului la nivel international.
"Realizarile noastre privind profitul brut, care se situeaza la circa 600 miliarde lei, se datoreaza in primul rand punerii in functiune a doua instalatii mai devreme decat era prevazut. Totodata, au crescut foarte mult preturile la extern, sustinute de majorarea preturilor la titei, care a determinat si scumpirea produselor derivate", a declarat, ieri, Vasile Mandica, directorul economic al Oltchim.
Bugetul de venituri si cheltuieli (BVC) al companiei aferent anului 2005, aprobat de actionari la sfarsitul saptamanii trecute, include atingerea unui profit brut de 582 miliarde lei.
"Mizam anul viitor pe mentinerea trendului ascendent al preturilor la extern sau pe o evolutie constanta a acestora fata de trimestrul patru din anul curent", a spus Mandica.
Potrivit BVC pentru 2005, veniturile companiei vor ajunge la 15.255 miliarde lei (aproximativ 380 milioane euro), in timp ce cheltuielile se vor opri la 14.673 miliarde lei. Sumele obtinute din exporturi vor reprezenta peste doua treimi din veniturile totale ale combinatului, ajungand la peste 11.380 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.