Noul an va debuta cu doua scumpiri ce vor atenta direct la buzunarul romanilor: pretul gazelor naturale va creste cu 5%, iar cel al energiei electrice, cu 4,6%. Motivatiile principale ale ambelor cresteri tarifare au fost angajamentele asumate de autoritati in procesul de integrare europeana si acoperirea costurilor de produ-cere a celor doua componente.

In ceea ce priveste costul gazelor naturale, tariful pentru populatie va creste cu 247.021 lei, pana la valoarea de 5.187.450 lei/1.000 mc, in timp ce pentru consumatorii casnici, viitoarele tarife la energie electrica sunt impartite in trei categorii: social, cu rezervare si consum inclus. Potrivit specialistilor ANRE, jumatate din totalul consumatorilor casnici, beneficiari ai tarifului social, sunt sustinuti de ceilalti consumatori care apeleaza la tariful cu rezervare si cu abonament.

Reamintim ca din ianuarie se vor scumpi cu 35% si politele RCA, in paralel cu introducerea obligatorie a rovignetei auto, ce va costa intre 16 si 24 euro pe an.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.