Utilizatorii de PC-uri din Romania care viseaza sa-si transforme computerul in cel mai avansat Media Center sau Personal/Digital Video Recorder cu mai putin de 90 de dolari au la indemana acum aceasta posibilitate. Este vorba despre un nou tv tuner - PowerColor Theater 550 PRO - cu ajutorul caruia vor putea, in principal, sa urmareasca pe computer programele tv, sa asculte posturile de radio FM, dar si sa faca captura de materiale video de pe alte surse.

Practic, noul produs se adreseaza, de fapt, celor care doresc sa-si instaleze acasa sau la birou un receptor TV/FM (suplimentar) si intentioneaza in acelasi timp sa converteasca in format digital inregistrarile video analog. Echipamentul respectiv se va dove-di extrem de util si atunci cand, si-multan cu realizarea unor sarcini simple, utilizatorul va dori sa urmareasca, direct pe desktop, o transmisie tv live, dar este ideal si atunci cand se doreste redarea programului tv pe un ecran TFT sau plasma (conectate la un PC) in incinta unei sali de asteptare sau de conferinte.

Produsul foloseste noul chipset ATI THEATER 550 PRO, care include un decodor pe 12 biti. Aceasta inseamna ca semnalul analog va fi convertit in digital, ceea ce optimizeaza calitatea receptiei video a posturilor tv sau a surselor video externe. In acest scop, decodorul respectiv integreaza o solutie hardware numita 3D Comb Filter, prin intermediul careia sunt reproduse culorile reale si se obtine o claritate superioara a detaliilor imaginilor redate. In plus, prin sistemul Advanced Hardware Noise Reduction calitatea video este imbunatatita inainte de encodarea MPEG-2.

Noul tv tuner se instaleaza in slotul PCI sau PCI Express (in functie de model), iar prin intermediul aplicatiilor software CyberLink PowerCinema sau CyberLink DVD Solution ii ofera utilizatorului posibilitatea de a folosi la maximum o gama larga de functii multimedia, precum: redarea programelor tv sau de radio FM, posibilitatea de previzionare a 12 programe, de programare a inregistrarii receptiilor tv si FM si "Always Time Shifting".

PowerColor Theater 550 PRO dispune atat de conectori externi pentru conectarea antenei tv si a celei radio, cat si de cei S-Video, Composite si audio necesari preluarii semnalului audio-video de pe surse externe in vederea capturarii PC. Noul produs este disponibil in reteaua TWISTER.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.