Banca olandeza a anuntat ca nu doreste sa realizeze o achizitie in Romania, dupa ce saptamana trecuta depusese o scrisoare de interes pentru CEC

Rabobank nu doreste sa realizeze o achizitie in Romania, a declarat, ieri, presedintele bancii, Bert Heemskerk, citat de agentia Reuters, la mai putin de o saptamana dupa ce institutia de credit olandeza a depus o scrisoare de interes pentru a participa la privatizarea CEC, transmite Mediafax. "Suntem concentrati pe Polonia si Turcia, poate si pe alte tari din Europa de Est, dar nu pe Romania", a spus Heemskerk, dupa anuntul privind rezultatele financiare ale Rabobank pentru primul semestru.

Alaturi de Erste Bank si Dexia, Rabobank era una dintre cele trei banci interesate de preluarea CEC care nu aveau deja o participare in piata romaneasca. Din cele noua institutii care au trimis scrisori de intentie, sase banci detin pachete de actiuni in institutii financiare romanesti, respectiv Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., EFG Eurobank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank - Holding A.G si Societe Generale.

Decizia Rabobank este asemanatoare cu miscarea facuta de o alta banca olandeza in cazul privatizarii BCR. Desi s-a incris pe lista celor interesati de preluarea BCR, ABN Amro a anuntat ca se retrage din cursa, fara a preciza motivele pentru aceasta schimbare de strategie. Presedintele Rabobank a precizat ca institutia va anunta o achizitie pe segmentul de retail, fara a furniza detalii. Analistii considera ca este vorba de o tranzactie pe piata SUA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.