Petrom a fost cel mai tranzactionat emitent de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), valoarea totala a transferurilor ajungind, vineri, la 226,766 miliarde de lei, nivel ce reprezinta 81,7% din totalul tranzactiilor de la categoria I, respectiv 66% din totalul tranzactiilor bursiere. Au fost transferate circa 70 de milioane de actiuni Petrom, la pretul de 3.240 de lei/actiune, in crestere cu 0,3% fata de ultima sedinta. Valoarea totala a transferurilor derulate pe ringul BVB a atins, la sfirsitul zilei, nivelul de 342,639 miliarde de lei, inregistrindu-se o usoara crestere fata de sedinta de joi. Astfel, indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate la BVB, a consemnat o crestere cu 1,05%, ajungind la un nou maxim istoric, 4.304,5 puncte, iar BET-C, calculat pe baza evolutiei tuturor titlurilor cotate, cu exceptia societatilor de investitii financiare, a urcat cu 1,48%, pina la nivelul record de 2.827,9 puncte. Fata de inceputul anului, randamentele medii ale celor doi indici au fost de 98,19%, respectiv 103,39%.

Dupa Petrom, au fost BRD-Groupe Societe Generale si Banca Transilvania. Pentru BRD s-au realizat transferuri in valoare de 31,88 miliarde de lei, in conditiile in care cotatia a crescut cu 2,3%, la 36.400 de lei. Cel de-al doilea emitent tranzactionat vineri la BVB din punct de vedere al volumelor tranzactionate este Rompetrol Rafinare Constanta, companie cotata la categoria a doua, pentru care s-au transferat 17 milioane de actiuni. Valoarea tranzactiilor cu aceste titluri a ajuns la 15,95 miliarde de lei, cotatia fiind in urcare cu 0,8% fata de nivelul inregistrat joi. Cele mai tranzactionate actiuni SIF au fost cele ale SIF Moldova, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia. Cresteri semnificative au fost consemnate pentru titlurile SIF Moldova, 4,6%, si SIF Transilvania, 3,2%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.