Nu mai putin de 10 marci de automobile vor lipsi din spatiul expozitional al Salonului International Auto Buucresti (SIAB), care se va desfasura in perioada 7-16 octombrie, la Romaero Baneasa.

Impatimitii automobilului nu vor putea vedea expuse marcile Mercedes, Smart, Chrysler, Jeep, Ford, Mazda, Hyundai, Mitsubishi, Land Rover si Jaguar.

Aceasta deoarece Grupul Tiriac Auto care importa aceste marci a hotarat sa nu participe nici in acest an la SIAB, devenit cel mai important eveniment de profil din Europa de Est. "Decizia de a nu participa la SIAB nu a fost una usoara. Din pacate, in ciuda eforturilor depuse atat de firma organizatoare evenimentului, AMC - APIA, cat si de noi, nu am reusit sa ne asiguram un spatiu de expunere suficient de mare si nu am vrut sa facem concesii. Dupa calculele noastre, am fi avut nevoie de cel putin 3.700 de metri patrati. Vom incerca sa participam la editia de peste doi ani", a explicat directorul economic al Tiriac Auto, Adrian Ichim. Un numar de 50 de premiere pentru piata auto romaneasca au fost deja anuntate pentru editia 2005 a SIAB , conform organizatorului evenimentului expozitional - compania AMC APIA Expo.

Suprafata expozitionala, de peste 40.000 de metri patrati, va fi destinata constructorilor si importatorilor de autovehicule, furnizorilor de piese de schimb, echipamente si servicii conexe domeniului auto. Editia 2003 a SIAB a inregistrat un numar record de peste 200.000 de vizitatori.

Tiriac Auto a boicotat si SIAB-ul de acum doi ani, atunci argumentand ca isi poate promova mai bine produsele decat participand la aceasta manifestare. Istoria se repeta si anul acesta, Tiriac Auto organizand, in luna septembrie, un spatiu expozitional propriu, unde va prezenta 110 modele. Evenimentul expozitional, din perioada 16-25 septembrie, reprezenta o investitie de 500.000 de euro, si se va desfasura in Piata Constitutiei.

Tiriac Auto a organizat in acest an 10 saloane auto. Pana in prezent, au avut loc deja sase saloane la Timisoara, Brasov, Iasi, Tg. Mures, Oradea si Constanta, fiecare cu peste 20.000 de vizitatori. Compania a vandut, in primele sapte luni, 8.879 autovehicule. Pentru intreg anul 2005, volumul de vanzari a fost planificat la 15.000 de unitati, insa va fi depasit, a apreciat Adriana Ichim. Anul trecut, Tiriac Auto a vandut circa 10.000 de unitati.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.