Pentru a nu se mai ajunge la situatii de genul MTS, Alianta PNL-PD va depune in perioada urmatoare la parlament un proiect de modificare a Legii leasingului in sensul protejarii beneficiarului, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu. El a precizat ca proiectul de lege va cuprinde, printre altele, supravegherea activitatii firmelor din domeniu. Astfel, acestea ar urma sa fie obligate sa faca audit financiar de doua ori pe an pentru a exista o viziune de ansamblu asupra activitatii fiecarei societati in parte. "Se mai urmareste cresterea treptata a nivelului capitalului social, de la 250 de milioane de lei la 500.000 de euro, pentru a exista lichiditati care sa garanteze creditele", a mai spus deputatul PNL.

El considera ca situatia de la MTS Leasing a dus la "subrezirea" increderii in sistemul de leasing.
MTS Leasing GmbH a intrat in incapacitate de plata, activitatea companiei fiind preluata, incepand cu 19 iulie, de un judecator sindic german. Specializata in finantari imobiliare pentru constructii in sistem leasing, firma germana (condusa de Theo Metzen - general manager la MTS Leasing, si Matthias Metzen - director reprezentanta) a intrat pe piata romaneasca la inceputul anului trecut prin intermediul unei reprezentante. Companie cu capital german, MTS Leasing functiona in Romania prin intermediul unor agentii autorizate, oferind finantare pentru diferite tipuri de imobile. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au audiat, la sfarsitul lunii iulie, patru persoane in dosarul privind impasul financiar al companiei MTS Leasing, potrivit unor surse judiciare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.