12 banci de investitii de reputatie internationala au depus scrisori de interes in vederea oferirii de servicii de consultanta financiara in procesul de privatizare a operatorului de telefonie fixa RomTelecom.

Este vorba de ABN-AMRO, BNP Paribas, consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities, CA-IB, Citibank, Credit Suisse First Boston, consortiul format din HSBC si BCR, JP Morgan, Lazard & Co, Merrill Lynch, Morgan Stanley, consortiul format din UBS, ING si CET. Privatizarea se va realiza prin vanzarea cotei detinute de statul roman prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei la RomTelecom si se preconizeaza a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale ("IPO"). In perioada imediat urmatoare, vor fi analizate si evaluate scrisorile de interes, toti candidatii urmand a fi notificati asupra rezultatelor procesului de precalificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.

Alaturi de privatizarea Postei Romane si a Societatii Nationale de Radiocomunicatii, finalizarea procesului de trecere in proprietate privata a principalului operator de telefonie fixa - RomTelecom - face parte din strategia de implementare a celor mai noi tehnologii informatice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.