Barierele puse de banca nationala in fata creditarii par sa nu aiba vreun efect, intrucat bancile si companiile aduc noi produse bancare pe piata, din ce in ce mai sofisticate. Ultimul astfel de produs, un card de credit MasterCard utilizabil si in afara granitelor, poarta insemnele lantului de magazine Altex si este emis de BCR.

Cardul poate fi achizitionat de la unul din cele 120 de magazine Altex, si da posibilitatea cumpararii in rate numai in lei, in limita echivalenta a 5.000 de euro, cu returnarea banilor intr-o perioada de pana la cinci ani. In toata aceasta perioada nu se platesc rate, ci numai dobanda la credit, de 25% pe an.

Prima plata poate fi facuta la maxim 50 de zile de la utilizarea cardului, care costa in jurul a 250.000 de lei (comisioane de emitere de card) si se elibereaza la Altex cam in 15 zile dupa depunerea unei cereri, in special dupa ce un prim bun a fost achizitionat in aceasta retea de magazine. Pot fi efectuate si retrageri de numerar de pe card, cu comision de 1% din reteaua BCR. Celelalte comisioane difera in functie de banca aleasa pentru retragerea de numerar. De asemenea, cardul permite efectuarea de plati de orice fel. "Nu stiu cat mai poate creste cardul de credit clasic. N-as vrea sa fiu pesimist in propria gradina, insa viitorul apartine acestor noi tipuri de carduri. Vom mai avea in curand trei sau patru carduri BCR cu dubla marca", spune Ion Matei, Director al Directiei de carduri al BCR.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.