Dupa ce guvernele mai multor state foste comuniste, printre care si Romania, au introdus cota unica de impozitare aplicata veniturilor sau profiturilor, a venit randul tarilor occidentale sa analizeze posibilitatea adoptarii unor astfel de masuri, informeaza "Sunday Times".

In urma cu circa zece ani, Estonia a introdus cota unica de impozitare de 26%, care in curand va fi redusa la 20%, urmata, apoi, si de Georgia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Serbia si Ucraina. Chiar si Rusia a adoptat aceasta masura, impozitand veniturile cetatenilor cu 13% si profitul companiilor cu 35%. Guvernul grec, condus de Kostas Karamanlis, are in vedere introducerea unei cote unice de 25%, in locul celor trei praguri existente de 15%, 30% si 40%. In Germania, Angela Merkel, liderul Uniunii Crestin-Democrate, formatiune considerata favorita in cadrul alegerilor federale ce vor avea loc in luna septembrie, a recomandat in urma cu doi ani nivelul unic de impozitare de 25%, atat pentru venituri, cat si pentru profiturile companiilor.

In ceea ce priveste Marea Britanie, in urma unei analize atente, oficialii Trezoreriei au ajuns la concluzia ca impunerea unica este mai simpla, mai eficienta si este posibil sa stimuleze economia si sa determine scaderea ratei somajului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.