Ultima Adunare a Actionarilor (AGA) de la Oil Terminal a iscat tensiuni intre actionarii societatii. Considerati nedreptatiti, micii actionari sustin ca le-au fost incalcate drepturile conferite prin Legea pietei de capital, atunci cand s-a hotarat anularea unor voturi ce le-ar fi dat posibilitatea sa aiba un reprezentant in consiliul de administratie al societatii. "Este a treia oara in acest an cand Mihai Lupu, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Oil Terminal se opune nelegal aplicarii corecte a votului cumulativ si numirii unui reprezentant al minoritarilor in CA.

Prin aceasta incalcare repetata a legii din partea reprezentantului statului se incearca in mod disperat mentinerea activitatilor companiei in zona obscura a notoriilor furturi din conducte si a evaziunilor constatate de controlul Garzii Financiare, la sfarsitul anului 2003 - stadiul litigiului cu Ministerul Finantelor (MF), in valoare de peste 300 miliarde de lei vechi, este ascuns actionarilor in continuare desi va avea un impact devastator asupra societatii", afirma Dan Barbulescu, reprezentant al micilor actionari in AGA a Oil Terminal. Aceasta nu este insa singura nemultumire a micilor actionari. "Consider agravanta numirea in CA a sefului de cabinet a presedintelui ANAF, care se afla intr-un evident conflict de interese cu societatea aflata in litigiu cu MF.

Actionarii minoritari vor cere anularea in justitie a acestui abuz si tragerea la raspundere a administratorilor care au prejudiciat societate. De asemenea, se va cere chemarea in garantie a actionarului majoritar care a votat descarcarea de gestiune a administratorilor vinovati", sustine Barbulescu. Oil Terminal este compania de stat prin intermediul careia se deruleaza toate operatiunile de import-export de petrol si produse petroliere.

In anul 2003 a intrat in litigiu cu Ministerul Finantelor, dupa ce acesta din urma a constatat ca societatea a pompat titei catre RAFO fara ca rafinaria bacauana sa achite inainte taxele catre stat.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.