Dupa Bucuresti, Clujul se afla pe locul doi in topul oraselor considerate a fi cele mai importante centre financiare din Romania.

Brokerii sunt de parere ca piata bursiera din Romania se indreapta cu pasi mari catre o piata matura, iar sumele de bani care sunt tranzactionate in fiecare zi se afla intr-o continua crestere.

De asemenea cresterile economice sustinute din ultimii ani si un bun management al riscului au transformat piata romaneasca intr-o piata atractiva pentru investitorii straini.

Specialistii in finante prevad o crestere a pietei bursiere din Romania, exista un numar tot mai mare de firme care au tendinta sa fie cotate la bursa, mai mult rata dobanzii de referinta va trebui sa se alinieze la cea practicata pe alte piete fapt care va face din sectorul bancar, un sector profitabil.

In plus fondul de proprietate, care este un fond de investitii inchis format din participatiile statului la diferite societati, va conduce la o dinamizare a pietei romanesti, sustin reprezentantii companiei Broker SA din Cluj.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.