Producatorii ale caror recolte de grau au scapat de inundatii se vad nevoiti acum sa constate ca nu-si pot acoperi nici macar cheltuielile cu insamantarea si recoltarea, din cauza calitatii proaste a granelor. Astfel incat graul ramane in hambare sau va fi dat hrana animalelor din gospodarie.

De exemplu, in judete unde productia a fost de circa 2.800 kilograme pe hectar, graul este tinut in hambare, cu toate ca recolta a fost sub cea obtinuta in 2004. Producatorii se plang ca la aceasta situatie nefavorabila contribuie si faptul ca la nivel national nu exista un pret national de referinta al graului si ca declaratiile ministrului agriculturii legate de calitatea improprie panificatiei a recoltei a influentat cererea si implicit pretul de vanzare al graului. Gheorghe Flutur a declarat insa, intr-o emisiune televizata, ca nu sunt motive de scumpire a painii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.