Brokerii de la Bursa din Sibiu apreciaza ca este posibil ca moneda europeana sa ajunga, pana la sfarsitul acestui an, la o valoare de peste 3,7 lei noi. "BNR va monitoriza continuu piata, iar marimea interventiilor va fi variabila, o repetare a scenariilor din februarie si de saptamana trecuta fiind posibila in orice moment in care ar aparea dezechilibre.

In cazul in care deficitul de cont si cel comercial vor atinge noi recorduri, este totusi posibil sa vedem la sfarsitul anului un curs de 3,6-3,7 lei, sau chiar mai sus", a subliniat operatorul de la Bursa din Sibiu.

Potrivit surselor, paritatea euro/dolar a continuat sa creasca, in ciuda noii majorari a dobanzii de catre Rezerva Federala a SUA. Pentru septembrie, cotatia euro a urcat la 1,23-1,2390 dolari, in timp ce pentru decembrie pretul s-a mentinut la 1,2350 dolari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.