Variatii soc pe piata valutara: moneda europeana a castigat 1.367 unitati in fata leului in ultimele doua zile, dupa ce banca centrala a pus umarul la ridicarea cursului euro. Moneda europeana era cotata ieri la 35.389 lei, fata de 34.022 lei in urma cu doua zile. Cresterea se datoreaza BNR, care a absorbit de pe piata sume de ordinul zecilor sau chiar sutelor de milioane de euro, spun jucatorii din piata valutara.

Apetitul bancii centrale pentru cumpararile de valuta s-a declansat dupa ce cursul valutar s-a apropiat, miercuri, de "cota de avarie" de 34.000 lei pentru un euro. Pentru zilele urmatoare, cotatiile euro se vor stabiliza undeva in jurul valorii de 35.000 lei, anticipeaza dealerii de pe piata valutara.
Romanii care au fost inspirati sa cumpere euro miercuri, la cursul de 34.022 lei, au avut de castigat, in doar doua zile, aproape 1.500.000 lei la fiecare 1.000 de euro investiti.

In schimb, cei care au de rambursat rate la creditele in valuta in zilele urmatoare vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar. La o rata de 100 de euro, suma echivalenta in lei va fi cu 136.700 de lei mai mare decat saptamana trecuta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.