Yahoo Inc. a anuntat ca va plati un miliard de dolari pentru un pachet de 40% din actiunile celui de-al doilea site de licitatii online din China, Alibaba.com.

Potrivit acordului, Yahoo va primi 35% din drepturile de vot de la Alibaba

"Investitia operata de Yahoo subliniaza inca o data angajamentul pe care l-am luat pe piata din China. Credem cu tarie ca o simbioza intre Yahoo si Alibaba constituie reteta invingatoare pentru compania noastra, in China", a declarat directorul executiv Yahoo, Terry Semel.

In ultimul timp, s-a inregistrat o afluenta de investitori straini in sectorul de internet din China, piata online din statul cu doua sisteme politice constituind o piatra de hotar pentru orice jucator important.

Guvernul de la Beijing a specificat luna trecuta ca numarul de utilizatori online a ajuns la 103 milioane, practic cea de-a doua "web-populatie" dupa ce a Statelor Unite.

Sapatamana trecuta, o alta companie online, motorul de cautare Baidu.com a lansat o emisiune de actiuni la bursele americane, valoarea acestora atingand in prima zi un procent de 350% din pretul de pornire.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.