In prima parte a anului in curs, companiile romanesti au cheltuit pe publicitatea on-line cit in tot anul 2004. Companiile care prefera acest mod de a-si promova produsele sau serviciile fac parte din domeniul bancar, IT si bunuri de larg consum.

In primele sapte luni ale anului in curs, producatorii au cheltuit pentru publicitatea on-line peste 1,2 milioane de euro, net, informeaza Imedia, cel mai mare publisher de media on-line din Romania, cu o retea tranzitata lunar de peste 800.000 de romani. Aceasta in conditiile in care tot anul 2004 a adus in buzunarele agentiilor specializate 1,5 milioane de dolari (1,2 milioane de euro). Pentru anul acesta, compania a estimat ca piata de profil va atinge 2,5 milioane de euro. "Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, increderea comunicatorilor in publicitatea on-line a crescut considerabil, acestia folosind constant in mixul de media Internetul", sustin reprezentantii Imedia.

Calitatea site-urilor vinde

In topul celor care au apelat la publicitatea prin Internet, primele locuri sint ocupate de companiile din sectorul bancar, si cele din sectorul auto. Acestea sint ocupate de firmele din domeniul IT&C si bunuri de larg consum. In ceea ce priveste site-urile unde s-au plasat cea mai multa publicitate, analiza Imedia releva faptul ca au fost preferate planurile de media ale site-urilor sau portalurilor cu un continut bogat si cu un trafic mare. O alta tendinta este aparitia pe piata a site-urilor de tip "copy-paste". Acestea sint site-uri care "imprumuta" continutul din surse externe si care reusesc sa adune un trafic constant de vizitatori.

Site-urile cu cel mai mare trafic

Potrivit trafic.ro, in momentul de fata cele mai vizitate site-uri romanesti sint cele create special pentru a aduce publicitate. Astfel, pe prima pozitie se afla softpedia.ro, cu peste 1,5 milioane de vizitatori. Pe locul secund, la o diferenta de peste 800.000 de vizitatori se afla soft32.com, in timp ce locul trei a fost adjudecat de kappa.ro, site care detine prima pozitie la categoria cautare-portal. De asemenea, facind abstractie de site-urile ziarelor, in primele zece site-uri din punct de vedere al numarului de vizitatori se mai numara Noi2.ro, Sentimente.ro si Acasa.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.