Numarul institutiilor de credit din SUA care au dat faliment de la inceputul anului urcand astfel la 102, pragul de 100 fiind atins cu trei luni mai repede decat anul trecut.

Falimentele din sectorul bancar american se vor intensifica in acest trimestru, sub presiunea portofoliilor uriase de credite neperformante, multe legate de piata imobiliara comerciala, informeaza Mediafax.

Cele sase banci inchise in aceasta saptamana sunt mici, cea mai mare dintre acestea avand active de numai un miliard de dolari, iar cea mai mica de 32,6 milioane de dolari, potrivit Wall-Street.

Autoritatile americane estimeaza ca, dupa valorificarea activelor, costul suportat de stat pentru asigurarea depozitelor constituite la cele sase institutii de credit va fi de 394 milioane de dolari.

Fondul american de garantare a depozitelor populatiei ofera asigurare pe maximul 250.000 de dolari per depozit in cazul falimentului unei banci. Deficitul fondului este estimat la 60 miliarde de dolari pe perioada 2010-2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.