Hewlett-Packard, cea mai mare companie IT, vrea sa disponibilizeze 9.000 de angajati si sa cheltuie peste un milliard de dolari in urmatorii ani pentru a crea centre de date automatizate.
Compania a anuntat ca din cele 9.000 de reduceri de personal anuntate, 6.000 dintre acestea vor fi inlocuite, adaugand ca schimbarile fortei de munca vor fi facute in functie de tara, scrie Wall-Street.

Potrivit BusinessWeek, compania vrea sa investeasca un miliard de dolari in divizia de servicii pentru corporatii pe o perioada de mai multi ani. Compania a anuntat ca reducerile de personal sunt rezultatul cresterii de productie si automatizare.

Odata ce vor fi completate aceste restructurari vor rezulta economii cuprinse intre 500 si 700 milioane dolari pe an. HP a mai anuntat ca centrele de date vor ajuta companiile sa functioneze mai rapid si mai eficient.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.