Un alt obstacol se iveste in incercarea de dezvoltare a infrastructurii autostrazilor din Romania: Exproprierile deficitare.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va plati pentru exproprierile imobilelor situate pe amplasamentul lucrarilor de utilitate publica "Autostrada Bucuresti - Constanta, tronsonul 6, Cernavoda - Constanta" suma de 87.098.000 lei, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial.

"Se aproba declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica prevazut la art. 1 (Autostrada Bucuresti - Constanta, tronsonul 6, Cernavoda - Constanta - n.r.), expropriator fiind statul roman, prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Se aproba ca justa despagubire pentru imobilele ce constituie amplasamentul pentru lucrarea de utilitate publica prevazuta la art. 1 suma globala estimata de 87.098 mii lei, alocata de la bugetul de stat, aprobat potrivit legii, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, la titlul "Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile postaderare", in cuantum de 34.968 mii lei, si la titlul "Cheltuieli aferente programelor de finantare rambursabila" in cuantum de 52.130 mii lei", se arata intr-un anunt publicat in Monitorul Oficial.

Suma va fi virata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii in termen de cel mult 30 de zile de la data solicitarii acesteia, intr-un cont bancar deschis pe numele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Constructia autostrazii Comarnic - Brasov a picat

Romania: Maxim 40 km de autostrada in 2010


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.