Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a dat amenzi in valoare de 1,1 milioane de lei dupa ce a efectuat controale la 750 de saloane de infrumusetare in perioada 12-16 aprilie.

Dintre cei 750 operatori economici controlati s-au constatat abateri de la legislatie la 720 dintre acestia. La 45 de operatori economici s-a dispus masura opririi definitive de la utilizare a produselor fara elemente de identificare si caracterizare sau cu termen de valabilitate expirat, informeaza NewsIn.

Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 312 amenzi contraventionale in valoare de 1.119.900 lei si 408 avertismente. S-a dispus masura opririi temporare a prestarii serviciului, pana la remedierea deficientelor, pentru toti operatorii economici care prezentau abateri. La 45 de operatori economici s-a dispus masura opririi definitive de la utilizare a produselor fara elemente de identificare si caracterizare sau cu termen de valabilitate expirat, se arata in comunicatul ANPC.

La 159 de operatori economici din judetele Brasov, Sibiu, Alba, Buhor, Olt, Mehedinti, Suceava, Vrancea, Constanta, Bacau, Hunedoara, Arges, Botosani, Caras-Severin, Tulcea, Neamt, Mures si Gorj s-au constatat abateri precum neafisarea informatiilor privind denumirea firmei, a codului unic de inregistrare la Registrul Comertului sau a programului de functionare sau nerespectarea orarului de functionare.

Neafisarea sau afisarea in locuri mai putin vizibile a listei cu tarifele aferente sericiilor, includerea in lista a unor tratamente cosmetice care nu erau disponibile, au fost abaterile constatate la 241 de operatori economici din judetele Bihor, Maramures, Valcea, Dolj, Constanta, Bucuresti, Braila, Harghita, Timis, Alba, Cluj, Mehedinti, Salaj, Botosani si Suceava.

Mai multe detalii despre neregulile gasite cititi aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.