Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca din situatiile trimise de companiile de asigurari si centralizate pana la data de 19 iulie inclusiv rezulta ca, in urma inundatiilor produse, s-au platit si se vor plati despagubiri in valoare totala de 5,5 milioane de euro. Cele mai mari despagubiri se vor plati, potrivit informatiilor remise de CSA, in judetele Bacau (1,75 milioane euro) si Timis (700 de mii euro). Potrivit unui comunicat al Comisiei, societatile de asigurare care vor plati cele mai multe despagubiri sunt totodata si cele care au incasat volumele cele mai mari de prime, respectiv Asirom, Allianz-Tiriac si Omniasig.

Din valoarea totala a daunelor, de 5,5 milioane euro, o cota de 75%va fi platita in baza contractelor incluse in clasa de asigurari de incendiu si alte calamitati naturale, iar restul vor fi aferente contractelor de asigurari de bunuri si mijloace de transport terestru. "Se apreciaza ca exista posibilitatea ca suma despagubirilor sa creasca, dar nu intr-un ritm spectaculos, respectiv de pana la 20%", se precizeaza in comunicatul CSA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.