Prin Internet, romanul poate avea astazi acces, direct din sufragerie, la tranzactiile bursiere de pe piata de capital. Statistica arata ca aproximativ un sfert dintre jucatori folosesc acest mijloc de comunicare.

Tranzactionarea actiunilor prin Internet a inceput oficial in jurul anului 1999, cind SSIF Vanguard a lansat prima platforma de tranzactionare online. Mai apoi, aproape toate societatile de servicii de investitii financiare (SSIF-firme de brokeraj) au inceput sa foloseasca acest mijloc de comunicare.

Potrivit reprezentantului SSIF Intercapital Invest, Razvan Pasol, din cei 14.000-15.000 de jucatori activi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), 25% dintre ei vind si cumpara actiuni prin Internet.

Cum se joaca

Pentru a putea juca la Bursa prin intermediul Internetului, trebuie in primul rind sa gasiti o societate de brokeraj (SSIF) care are o platforma de tranzactionare online. Apoi, urmatorul pas il reprezinta completarea formularului cerut de firma de brokeraj. Pentru verificarea datelor trimise in format electronic, firma de brokeraj va cere noului client sa trimita si prin posta copii ale actelor de identificare.

Cerintele deschiderii unui cont

La deschiderea de cont se cer datele personale (data nasterii, seria actului de identitate, locul nasterii, profesia, venitul), adresa de corespondenta (adresa care cuprinde tara de unde se joaca, localitatea, e-mail-ul, telefonul, strada, codul postal) si apoi date despre domiciliul jucatorului. Asta numai in situatia in care adresa de corespondenta difera de cea unde locuieste clientul. In final, dupa completarea formularului de deschidere de cont si dupa trimiterea unor copii prin posta a actelor personale, jucatorul primeste o parola, cu ajutorul careia poate intra si juca.

Avantajele jocului

Cumpararea si, respectiv, vinzarea de actiuni prin Internet au o serie de avantaje. In primul rind, unele platforme ofera si accesul la sistemul de analiza a actiunilor, fapt ce permite o evaluare si o analiza complexa a acestora, in vederea gasirii celor mai bune variante de investitie. Mai apoi, trebuie spus ca, prin intermediul sistemului de analiza, jucatorii pot sa-si vada in timp real portofoliul de actiuni actualizat la noile cotatii din ziua respectiva. Nu trebuie trecuta cu vederea si comoditatea tranzactiilor viitoare. Cu ajutorul Internetului, se poate juca la Bursa chiar si de la locul de munca. Dar asta numai in situatia in care considerati ca ati facut destui bani pentru patron si, prin urmare, aveti timp si pentru economiile dumneavoastra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.