Decizia de eliminare din cursa pentru privatizarea BCR a consortiului format din Citigroup Venture Capital International si Texas Pacific Group este considerata corecta de analistul financiar Bogdan Baltazar. "Desi era vorba de doua nume prestigioase, erau doua fonduri de investitii, si nu doua banci", ne-a declarat ieri fostul presedinte al BRD-Groupe Societe Generale.

El a precizat ca, intotdeauna, fondurile de investitii "fac eficienta la blana", adica investesc masiv, dar si fac concedieri si inchid sucursale. "Dupa doi-trei ani, timp in care eficientizeaza banca la maximum, o vand de trei ori mai scump decat au cumparat-o", a explicat Baltazar. Analistul financiar a tinut sa precizeze ca astfel de practici corespund "vantului aspru al globalizarii" care bate in Europa Occidentala si in Statele Unite, urmarindu-se profit maxim prin toate mijloacele posibile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.