Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) ar putea acorda primele imprumuturi pana la sfarsitul acestui an, o data cu introducerea finantarilor anticipate la contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a declarat presedintele RBL, Ionut Costea. Creditele vor fi acordate, insa, la dobanda pietei, clientul urmand sa beneficieze de dobanda de 6% perceputa de banca la finantarile in lei numai dupa ce economiseste 50% din suma contractata.

Produsul RBL reprezinta un instrument de economisire si, ulterior, de creditare, destinat finantarilor investitiilor in sistemul locativ. Pentru a beneficia de un credit, clientul RBL trebuie sa economiseasca la banca o perioada, dupa care poate primi un imprumut reprezentand dublul sumei economisite. Dobanda pentru sumele economisite se ridica la 3% pe an, in lei, iar pentru creditul acordat banca solicita o rata a dobanzii de 6% fixa pe toata perioada de creditare.

In plus, clientul beneficiaza de o prima anuala din partea statului, de 30% din suma economisita, dar nu mai mult de un salariu mediu pe economie. Produsul se adreseaza celor care vor o locuinta noua, dar si celor care intentioneaza sa-si modernizeze vechea locuinta. Produsul RBL, unic in acest moment pe piata romaneasca, este distribuit prin reteau bancii, care depaseste 3500 de agenti si prin reteaua Raiffeisen Bank.

Anul trecut s-a incheiat un parteneriat si cu Posta Romana pentru distribuirea produsului. Banca intentioneaza sa deschida, in acest an, doua birouri regionale, la Iasi si Cluj-Napoca, pentru coordonarea agentilor din tara. RBL a fost infiintata in aprilie 2004 si si-a inceput activitatea in luna iunie a anului trecut. Capitalul social se ridica la 611,9 miliarde de lei, depus de Raiffeisen Bank Romania - 33,324%, Bausparkasse Schwabisch Hall AG - 33,324% si Raiffeisen Bausparkasse Gessellschaft - 33,35%.

Actionarul german al bancii, Bausparkasse Schwabisch Hall AG, cea mai mare institutie de economisire - creditare pentru domeniul locativ din Germania, detine participatii la institutii similare din Slovacia, Cehia, Ungaria si China.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.