Cota unica de impozitare nu are girul Uniunii Europene si a fost stabilita fara a se face calcule preliminare, considera Mircea Geoana, presedintele PSD.

Cota de impozitare de 16% este o "cifra sexy, scoasa din burta", nu pe baza unui calcul si nu are sustinerea UE, a declarat ieri liderul PSD, Mircea Geoana, intr-o dezbatere privind evolutia politica din ultimele luni. Oficialii fostului partid de guvernamant au prezentat zilele acestea mai multe puncte de vedere privind deciziile care au fost luate de Cabinetul Tariceanu in timpul primelor sase luni de guvernare. Potrivit Mediafax, Geoana a mai spus ca Alianta nu a fost pregatita sa vina la guvernare. "Au avut doar sloganuri electorale. Cota de 16% nu a fost impusa in urma unor consultari cu UE", a apreciat presedintele PSD. El a mai spus ca Guvernul actual plateste pretul unei Coalitii "artificiale, construite pe santaj si imoralitate politica" si ca Guvernul s-a nascut cu un handicap sever, de fond, nefiind girat de increderea presedintelui Basescu.

LIPSA DE COORDONARE

In plus, Geoana sustine ca in primele sase luni ale actualei puteri nu s-a reusit transparenta actului de guvernare si nu s-a realizat o coordonare inter-institutionala.

"Se creeaza feude in interiorul Guvernului, iar alocarea de resurse se face haotic", a mai spus liderul PSD, adaugand ca activitatea cea mai slaba este cea legata de integrare. "MIE este stat in stat. Pe zona de integrare s-a facut cel mai putin, mecanismul de integrare nu functioneaza", a mai spus Geoana. El crede ca, in prima jumatate a acestui an, rolul Guvernului si al premierului au scazut dramatic, iar discutiile privind comunitatea de informatii arata apetitul pentru putere al presedintelui Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.