Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, sa renegocieze contractul incheiat in 2004 cu firma Bechtel pentru autostrada Bucuresti-Bors, in vederea reducerii costurilor. De asemenea, premierul vrea sa-l traga la raspundere pentru contractul actual, considerat dezavantajos pentru Romania, pe fostul ministru Miron Mitrea.

Primul-ministru a constatat ca pretul stabilit pentru materiale si lucrari este, in unele cazuri, de cinci ori mai mare decat costul mediu de pe piata romaneasca, informeaza Mediafax. Potrivit premierului, Gheorghe Dobre a depus si o plangere penala impotriva fostului ministru al Transporturilor, deoarece acesta nu a respectat obligatia de a prezenta Guvernului anexele financiare ale contractului, pentru a fi aprobate prin hotarare. Ministrul Transporturilor a anuntat, recent, ca a inceput renegocierea clauzelor contractului incheiat de autoritati, in 2004, cu compania Bechtel pentru constructia autostrazii Brasov-Bors, una dintre problemele discutate fiind avansul considerat "prea mare". Lucrarile la autostrada au inceput anul trecut, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.