Asocierea confera firmelor mici avantajele de care beneficiaza marile corporatii. De exemplu, sint multe fonduri europene pe care IMM-urile nu le pot avea pentru ca nu pot garanta ca sa obtina banii. Exista o solutie: sa se grupeze intr-o companie mare, iar aceasta sa obtina fondurile. Asa, firmele mici si mijlocii ar putea participa la investitii, la programe de finantare, la privatizari si licitatii care sa se deruleze cu prioritate chiar intre aceste firme.

IMM-rile pot participa si la proiecte mari daca ar fi intr-un astfel de holding care sa le reprezinte si care sa semneze in numele sau aceste contracte. Spre exemplu, holdingul preia un proiect pentru un lant de hoteluri. Lucrarea va fi distribuita, o firma va aduce BCA-ul, alta va asigura transportul, una va veni cu muncitorii disponibili, alta se va ocupa de instalatiile electrice s.a.

Comunitatea firmelor independente

"Noi lansam ideea unui holding, in care firmele sa ramina independente. Vor avea activitatea lor, dar vor lucra si in proiecte ale acestui grup. Firmele mici pot avea comenzi pe care ele nu le-ar obtine pe cont propriu. Fiecare firma va asigura o parte dintr-un proiect larg si asa vom avea la lucru un mare numar de IMM-uri. Traim intr-o lume a imaginii: o firma membra a unui holding recunoscut va fi apreciata mult mai mult de potentialii sai parteneri de afaceri", a spus profesorul Ilie Simon, vicepresedinte al Patronatului Roman.

"Firmele pot face mari ecomonii. Spre exemplu, in Europa nu exista IMM care sa nu aiba site-ul sau. Daca un holding comanda 500 de site-uri pentru membrii sai, va obtine un pret mult mai mic fata de cel uzual. Situatia este similara si pentru creditele la banci si pentru politele de asigurari", a adaugat acesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.