Pretul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din intreaga sa istorie. El a atins, in cele din urma, pragul de 60 $/baril, dupa mai multe zile de asediu a acestei bariere, in conditiile in care cererea foarte mare de produse finite forteaza rafinariile sa lucreze la capacitate maxima si ingreuneaza constituirea de rezerve pentru iarna.

Pretul barilului de petrol cu livrare in luna august a crescut cu 58 de centi (un procent) pana la valoarea de 60 $/baril, cu 58% mai sus decat in urma cu un an si la cea mai mare valoare din istoria tranzactionarii la Bursa de Marfuri din New York.

Asteptarile pentru saptamana viitoare nu sunt deloc incurajatoare. 24 din cei 50 de analisti chestionati de Bloomberg in aceasta privinta (48%) estimeaza ca pretul petrolului va creste, si doar 16 dintre ei afirma ca el va scadea.

Ceilalti 10 nu prevad schimbari importante de pret.

Consumul global pentru cel de-al patrulea trimestru al anului este asteptat sa creasca pana la 86,4 milioane de barili pe zi, potrivit unei estimari a Agentiei Internationale pentru Energie.

Pretul petrolului a crescut cu 21% in ultima luna, pe baza ingrijorarii ca rafinariile din Statele Unite nu vor putea sa acopere cererea de benzina de pe parcursul verii si sa constituie si rezerve de pacura si motorina pentru iarna din emisfera nordica.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.