In timp ce marea majoritatea a romanilor isi fac bagajele pentru a pleca in concediu, cei care aspira la un post de conducere ar trebui sa plece la "vinatoare". Reprezentantii companiilor de recrutare de personal sustin ca si in perioada verii tureaza motoarele la fel de mult ca in celelalte perioade ale anului. Mai mult, unii din acestia chiar recomanda angajatilor sa isi schimbe locul de munca in aceasta perioada.

Care ar fi explicatia? Cei care isi schimba locul de munca in timpul verii au toate sansele sa beneficieze de primele de la finalul anului atit de la vechiul angajator, cit si de la cel actual. De asemenea, ofertele sint destul de variate. Se cauta de la directori de vinzari si marketing la specialisti in IT sau in resurse umane. Domeniile cele mai ofertante sint retailul, industria si sectorul bunurilor de larg consum.

Desi asociata cu vacantele, vara poate fi pentru romanii bine pregatiti o perioada buna pentru a-si schimba locul de munca. Fluctuatia se explica, in principal, prin cresterea investitiilor straine.

Reprezentantii companiilor de recrutare de personal care intermediaza angajari pentru posturile de mijloc si de top sustin ca si vara tureaza motoarele aproape la fel de mult ca in celelalte perioade ale anului. Aceasta, neluind in discutie posturile strict sezoniere din turism sau constructii care au mare cautare in aceasta perioada. "Piata fortei de munca in perioada verii este foarte activa.

Oportunitatile de angajare sint la fel de multe si, as putea spune, foarte avantajoase", sustine Monica Brebulet, Human Resources Consultant in cadrul companiei de recrutare Global Consulting. Totusi, specialistii din domeniu apreciaza ca pe piata fortei de munca febra din timpul verii se resimte in special pentru angajatii care aspira la posturi de top.

"In general, pentru pozitiile de top management nu conteaza sezonul. In schimb, pentru angajatii obisnuiti, perioada dintre inceputul lui iunie si inceputul lui septembrie este destul de linistit", apreciaza Dorina Pivniceru, managing partner in cadrul companiei de recrutare Amrop International Executive.

De ce vara

"Angajatorii doresc ca toamna cind se reia munca sa aiba oameni noi, care sint obisnuiti deja cu compania. Pe de alta parte, multi candidati evita sa isi schimbe locul de munca la sfirsitul si inceputul anului, pentru ca atunci se dau prime sau bonusuri si nu vor sa rateze o asemenea recompensa", explica Alexandru Butunoiu, managing partner la Alexander Hughes, motivul pentru care si vara este o perioada agitata pe piata fortei de munca. O alta explicatie oferita de reprezentantii companiilor de recrutare se refera la afluxul de investitori straini. "De aproximativ 2-3 ani incoace, datorita investi-tiilor straine, lucrurile se misca foarte bine si vara", mai spune Pivniceru. De asemenea, Alex Talmazan, director in cadrul Wrightson explica faptul ca agitatia din timpul verii se datoreaza sezonalitatii unor industrii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.