Guvernul intentioneaza ca, in 2006, sa scada cu 3% contributia angajatorilor la fondurile sociale, se arata intr-un raspuns al ministrului de Finante, Ionut Popescu, la o interpelare a deputatului Gabriel Sandu. Angajatii nu vor beneficia anul viitor de o diminuare a acestor contributii. Reducerea impozitelor va avea o influenta de 17.606 miliarde de lei asupra bugetului de anul viitor. In 2006 este planificata doar reducerea cu 2% la asigurarile sociale si cu 1% la ajutorul pentru somaj. Statul nu renunta, cel putin anul viitor, la actualele cote de impozitare pentru asigurarile de sanatate.

Nici in 2007 nu va fi redusa contributia angajatilor, ci doar a angajatorilor, si tot cu 3%, din care 2% din cota pentru asigurarile sociale si 1% din cea pentru sanatate. Efectele estimate de Comisia Nationala de Prognoza sunt de 40.404 miliarde de lei. Abia in 2008 se reduce cu 2% si contributia angajatilor si cu 2% a angajatorilor. In acel an, bugetul ar urma sa primeasca cu 75 de mii de miliarde de lei mai putin, urmare a acestei masuri. Alianta D.A. a promis in campania electorala ca va reduce cota de impozitare pentru contributiile sociale de la 49,5% la 39,5%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.