Compania aeriana low cost Wizz Air a inregistrat in primul trimestru al acestui an o crestere a numarului de pasageri din si catre Romania de peste 100%, de la 153.000 de pasageri in primele trei luni ale anului trecut, pana la 313.000 pasageri in perioada similara a lui 2009.
Gradul mediu de ocupare al aeronavelor operatorului cu tarife scazute easte similar cu cel din primele trei luni ale anului trecut, de 85%. “Unele dintre cele mai solicitate destinatii au fost si anul acesta Roma, Londra, Barcelona, Bruxelles, Dortmund si Valencia. Germania si Spania sunt tari unde activeaza foarte multi romani, fie in interes de lucru, fie la studii. Este firesc sa inregistram un trafic mai crescut pe rutele de legatura cu aceste tari, foarte multi revenind in tara cu ocazia sarbatorilor de Paste”, a declarat, pentru Wall-Street, Natasa Kazmer, director de Comunicare si Relatii Publice in cadrul Wizz Air.

Astfel, numarul transportat de compania low cost in perioada Sarbatorilor de Paste a fost de 13.000 de pasageri, dublu fata de anul precedent.

Criza economica, dar mai ales deprecierea leului au fost cele mai importante dificultati pe care Wizz Air le-a intampinat in primele trei luni ale anului.

“Compania noastra nu este imuna la criza internationala, deprecierea dramatica a leului (cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut) a creat presiune asupra rezultatelor noastre financiare, in conditiile in care, desigur, tarifele noastre au fost pastrate la un nivel la fel de scazut. In aceasta perioada, pasagerii sunt si mai atenti la preturi decat in alte situatii”, a mai declarat oficialul Wizz Air.

In aceste conditii, Wizz Air este singura companie aeriana low cost care inregistreaza o crestere atat de rapida, dublandu-si capacitatea de transport in primul trimestru al anului, in timp ce competitorii pierd sau se mentin cu greu pe segmentul de volum.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.